Khamis, 17 Jun 2010

The Karate Kid

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera..


Hohoho.. hari ini akhirnya saya dapat juga tengok wayang cerita The Karate Kid..
Cerita ini banyak kisah pengajaran yang boleh kita contohi dalam hidup ini..
Mungkin semua sudah tahu sipnosis or jalan cerita ini kan..?
Jadi.. malas lah saya nak cakap-cakap benda yang sudah ditahui.. hehehe..
Apa-apa pun.. tengok gambar-gambar yang yang cari kat google.com..
Jom layan.. :)

Gambar sipnosis cerita ini.. 

 Antara Semangat yang diterapkan dalam cerita ini...

 Semangat gigih berusaha

 
 Semangat Kekeluargaan
cm bapak dengan anaknya.. right?
hehehe...

 
 Semangat Ingin Belajar Dan Tidak Mudah Putus asa..

Aik.. Ini Bukan Semangat.. Ini Pemberi semangat..
hehehe.. no komen..! :p
kecik-kecik dah gatal.. huhuhu..


Kalau kita rajin berusaha..  Dan tidak mudah putus asa..

 
Akhirnya.. Pasti akan mencapai kejayaan dan Mampu melakukan perkara diluar jangkaan..
mcm Budak ini.. akhirnya berjaya angkat kaki dia macam itu..
wlaupun first-first time dlu.. dia xboleh buat dan akhirnya.. look..!!




Kesimpulannya.. Cerita ini sangat lah best.. Rasa nak tengok je kali yang kedua.. BUT duit dah habis beli popcorn dengan air pepsi masa tengok wayang.. hehe.. Jadi berbaloi lah saya bayar RM9 untuk tengok wayang cerita ini... * Tiket wayang sudah naik RM1 taw..!! Jadi Jom ramai-ramai tengok cerita ini..

1 KOMEN:

Syukie berkata...

Aku x tgk lg cerita ni...
:P
tp nk sgt g tgk,,,,cuma x da masa~