Isnin, 1 November 2010

Hari ini.. =)

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera..

Hari ini.. apa lagi... Pergi ke sekolah lah..  huh(mengeluh).. Nasib baik pagi ada Ceramah Pasal Lanjutan Pengajian Tinggi Awam (IPTA) oleh Pn.Nora serta Pn.Yap selaku Guru kaunseling SMKDSA.. ala..Ceramah untuk budak FORM 5 je.. hehe.. Lower FORM.. sibuk dengan Exam Last Years.. hehe.. GoodLuck Korang.. Adik-adik Junior..! Ok.. sambung balik.. Lepas dengar ceramah.. semua pelajar masuk kelas masing-masing.. Masa itu Mata Pelajaran Bahasa Inggeris.. cikgunya ialah PN.SHOBANA.. selaku GURU TINGKATAN 5PA.. beliau ajar lah Bahasa Inggeris masa itu.. Yang bestnya Teacher ini.. Belajar.. belajar juga.. Tapi beliau selitkan pengajaran serta nilai-nilai murni.. Example.. pagi tadi.. Teacher kata.. "Lion not kill lion.. Tiger not kill tiger.. BUT Human can kill human.." Mendalam tak perkataan itu.. Hagashi dengan tiba-tiba tersentap kerana ayat yang Teacher cakap itu sangat bermakna.. sangat... tak tahu nak cakap apa... *Perkataan Inggeris itu aku yang tulis.. kalau salah ejaan maaf ye.. itu yang aku dengar apa yang teacher cakap..

Petang pula..  ada  kelas tambahan Akaun.. Tapi aku tak pergi kerana tadi aku balik rumah.. lepas itu.. badan berpeluh.. Hagashi pun pergi la menghadap kat kipas.. Sejuk-sejuk itu tiba-tiba mata pun kuyup je.. rasa nak tidur.. dan akhir sekali.. Tidur la Hagashi... ZZzzzzZZZZZzzz... Lepas itu.. bangun je.. tengok kat Handphone.. Pn.Elina selaku Cikgu Akaun Dan Perdagangan.. ada telepon Hagashi.. kalau hagashi tak angkat bermakna..??
Panggilan missed calls la.. haha.. Jadi lepas tengok je missed calls itu.. terus message cikgu Elina.. Dan bagi tahu Perkara Sebenar.. Dan Cikgu ada cakap esok Cikgu ada buat Ujian Untuk Perdagangan.. Nasib baik cikgu Elina understanding.. Aku sungguh bertuah dapat Cikgu Understanding.. Seluruh Cikgu yang mengajar 5PA..memang Understanding.. itu aku rasa sayang nak tinggalkan Alam Persekolahan ini.. =( Dulu punya lah nak cepat nak habis belajar kerana tak nak buat homework.. Tapi sekarang.. Sayang Gila...!!!

Overall.. hari ini BEST!!

2 KOMEN:

mye berkata...

good luck in ur spm..
hehehe

Hagashi berkata...

thank..!!