Ahad, 27 Februari 2011

RM 18 : Kerja .

. Assalamualaikum . Salam Sejahtera .


Sekarang saya dah BEKERJA ! Ingat tak POST RM 3 : Penganggur Terhormat  ?  Itu DAHULU ! Sekarang ? Sudah bekerja . Dah hilang tittle PENGANGGUR TERHORMAT . sedih . Tukar kepada PEKERJA SAMBILAN . DAH MULA MEREPEK .

Saya tak boleh bagitahu saya kerja apa , tapi yang pasti kerja HALAL . Setiap Hari , masuk je kerja , buat CLEANING !




Menyapu !



Lepas tu , Mop !

Lepas habis buat benda alah tu , kena la buat kerja lain. Mana boleh duduk diam ! Kerja 8JAM . so 8JAM bekerja je . BUT saya malas nak merungut . Tak baik kalau buat kerja merungut . Just follow the Order ! BUT nasib baik ada rakan sekerja yang sporting !! Tak la boring sangat . :D

Kerja itu kita dapat hasilnya iaitu Hidup Berdikari , memperoleh rezeki dari titik peluh sendiri serta pengalaman untuk hidup pada masa hadapan .

Okey lah , sampai di sini sahaja . dah nak masuk kerja dah ni .
Kata-kata akhir nak cakap , KERJA ITU PENAT ! 
Hehehe... Tata ...

0 KOMEN: